مراقبت و سلامتی

گردن درد عصبی چیست و چگونه درمان می شود؟

گردن درد عصبی چیست و چگونه درمان می شود؟

سفتی گردن و درد در پشت، شانانه‌ها، بازوها یا پاها را تجربه می‌کنید؟ ممکن است عصب گردن شما گیر کرده باشد! در این پست از وبلاگ تن یار که گردن درد عصبی و علل، علائم، تشخیص، گزینه‌های درمانی و موارد دیگر را مورد بررسی قرار می‌دهیم. تا انتهای این مقاله با تن یار همراه باشید.

گردن درد عصبی چیست؟

عصب فشرده شده اساساً یک عصب تحریک شده یا فشرده است. هنگامی که در ناحیه گردن رخ می‌دهد، به آن رادیکولوپاتی گردنی می‌گویند و دردی را در این ناحیه ایجاد می‌کند که با اصطلاح گردن درد عصبی شناخته می‌شود. یک عصب می‌تواند توسط بافت مجاور تحریک یا فشرده شود و باعث درد، احساس سوزن سوزن شدن، ضعف و بی‌حسی در نواحی اطراف بدن شود.

علت دردهای عصبی

به طور معمول، اعصاب از طناب نخاعی از طریق فضاهای بین مهره‌ها منشعب می‌شوند. اگر یکی از این فضاهای خروجی منقبض شود، می‌تواند ریشه عصبی (عصب رادیکولار) را فشار دهد و علائمی را در ناحیه‌ای که عصب در آن فعالیت می‌کند، ایجاد کند. تعدادی از مشکلات می‌تواند باعث گرفتگی عصب شود، از جمله فتق دیسک، تنگی کانال نخاعی یا بیماری دژنراتیو دیسک. تغییرات دژنراتیو مرتبط با سن در ستون فقرات ۷۰ تا ۹۰ درصد از همه موارد را تشکیل می‌دهد.

اعصاب گردن

ستون فقرات شما از ۳۳ استخوان کوچک به نام مهره تشکیل شده است و آن‌ها یکی در بالای دیگری در یک خط طولانی که معمولاً به عنوان ستون فقرات شناخته می‌شود، قرار می‌گیرند. قسمت پایینی ناحیه کمر نامیده می‌شود، قسمت میانی قسمت قفسه سینه و قسمت بالایی – گردن شما – ناحیه گردن است. هر مهره شماره‌گذاری شده است و بخش گردنی حاوی C1-C8 است.
برای اینکه اندام‌هایتان احساس و حرکت کنند، اعصابی که در ستون فقرات شما ریشه دارند از بین مهره‌های شما منشعب می‌شوند و در سراسر بدن شما حرکت می‌کنند. شما هشت جفت ریشه عصبی گردنی دارید. اگر آسیبی دارید یا دچار بیماری هستید – مانند بیماری دژنراتیو دیسک، تنگی کانال نخاعی یا فتق دیسک – که به اعصاب گردنی فشار وارد می‌کند، ممکن است اثرات آن را نه تنها در گردن خود، بلکه در مکان‌هایی که آن اعصاب هستند احساس کنید.

علائم و نشانه‌های رادیکولوپاتی گردن

در ادامه، برخی از علائم و نشانه‌های رادیکولوپاتی گردن آورده شده است:

درد سر و گردن

اعصاب گردنی C1-C3 سر و گردن شما را کنترل می‌کنند. اگر زمانی که گردن خود را به سمت جلو یا عقب خم می‌کنید احساس درد می‌کنید، ممکن است در سه قسمت بالایی عصب آسیب دیده داشته باشید.

درد شانه

عصب گردنی بعدی، C4، مسئول بخشی از گردن، حرکات شانه به سمت بالا مانند بالا انداختن شانه‌ها و بالا بردن بازوها است. همچنین با همسایگان خود، C3 و C5، برای تنظیم دیافراگم شما همکاری می‌کند. درد در شانه‌های شما ممکن است ناشی از عصب در این ناحیه باشد.

درد دوسر بازو، مچ دست، شست و انگشت اشاره

عصب C6 با رسیدن به طول بازوی شما، عضله دوسر بازو، مچ دست و قسمت شست دست شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد که ممکن است شامل انگشت اشاره شما نیز باشد. گزگز یا بی‌حسی در این نواحی ممکن است نشان دهنده رادیکولوپاتی گردن باشد.

درد دوسر بازو، مچ دست، شست و انگشت اشاره

درد عضله سه سر و انگشت میانی

اگر عضله سه سر شما (عضله بزرگ پشت بازو) درد می‌کند، می‌تواند نشانه‌ای از رادیکولوپاتی گردن باشد، زیرا عصب C7 آن عضله را کنترل می‌کند. در واقع، تا انگشت میانی شما ادامه دارد، بنابراین اگر علائم شما در آنجا ظاهر شود، همچنین نشان دهنده خوبی است که C7 درگیر است.

درد عضله سه سر و انگشت میانی

درد انگشت و ناتوانی در گرفتن اشیا

آخرین اعصاب گردنی، C8، به شما امکان می‌دهد اشیا را بگیرید و مشت خود را خم کنید. اگر احساس سوزن سوزن شدن، ضعف قابل توجه، یا بی‌حسی در انگشت چهارم خود می‌کنید، یا اگر قادر به گرفتن اشیا نیستید، C8 ممکن است مقصر باشد.

درد انگشت و ناتوانی در گرفتن اشیا

گیرافتادگی عصب گردن چه علائمی دارد؟

علائم رایج مرتبط با فشردگی عصب گردن عبارتند از:

  • درد خفیف یا تیز در گردن، پشت، بازوها و پاها
  • احساس گزگز یا سوزش
  • احساس اینکه دست/بازو/پا پاسخگو نیست
  • خستگی عضلانی
  • بی حسی

گردن درد عصبی

گردن درد عصبی چقدر شایع است؟

گرفتگی عصب یک بیماری نسبتاً شایع است که افراد در هر سنی تحت تأثیر آن قرار دارند. با این حال، افراد مسن بالاتر از ۵۰ سال بیشتر مستعد ابتلا به آن به دلیل انحطاط مربوط به سن در قسمت‌های مختلف بدن و انواع مختلف آرتریت هستند.

چگونه گردن درد عصبی را تشخیص دهیم؟

معاینه فیزیکی گردن، بازوها، شانه‌ها و دست‌ها عموماً توسط پزشک برای کمک به تشخیص فشردگی عصب گردن انجام می‌شود. حرکات خاص گردن و بازوها و درد ناشی از آن‌ها نیز به تشخیص عصب فشرده و منبع آن کمک می‌کند.

آزمایش‌های تشخیصی گردن درد عصبی

تعدادی آزمایش تشخیصی وجود دارد که می‌توان برای تشخیص عصب تحت فشار قرار داد. بیایید آن‌ها را به طور خلاصه بررسی کنیم:

تست اسپرلینگ

این آزمایش شامل اکستنشن گردن، چرخش سر به سمت خاصی که علائم در آن مشاهده می‌شود و اعمال فشار خفیف روی سر از بالا به پایین است.

اشعه ایکس

با ایجاد تصاویری از هم ترازی مهره‌های گردن، عکس‌برداری با اشعه ایکس می‌تواند به شناسایی عصب تحت فشار در ناحیه گردن کمک کند. همچنین می‌تواند باریک شدن فضاهای دیسک و سوراخ بین مهره‌ها را نمایش دهد.

سی تی اسکن

سی تی اسکن ممکن است با ارائه تصاویر دقیق‌تر از ستون فقرات و استخوان‌های ناحیه گردن در مقایسه با اشعه ایکس، به تشخیص عصب تحت فشار در گردن کمک کند.

ام‌آرآی

پزشک می‌تواند تصاویر دقیقی از بافت‌های نرم، مهره‌ها و اعصاب ناحیه گردن را با MRI مشاهده کند. می‌تواند به درک شدت فشرده‌سازی عصب کمک کند، فتق دیسک را به عنوان دلیل بالقوه تشخیص دهد و هرگونه آسیب به نخاع را تشخیص دهد.

EMG

EMG مخفف الکترومیوگرافی است. این یک تست تشخیصی است که برای محاسبه سرعت ارسال تکانه‌های الکتریکی در طول یک عصب استفاده می‌شود. این کمک می‌کند تا ارزیابی شود که آیا یک عصب خاص یا گروهی از اعصاب به طور طبیعی کار می‌کنند یا خیر، بنابراین به شناسایی عصب تحت فشار در گردن کمک می‌کند.

آیا عصب فشرده شده خود به خود بهبود می‌یابد؟ چقدر طول می‌کشد؟

در اکثر موارد، یک عصب تحت فشار ممکن است پس از یک دوره حدود ۴-۶ هفته خود به خود بهبود یابد. در برخی از موارد نیز ممکن است رو به وخامت برود.

علت گیرافتادگی عصب گردن چیست؟

مطالعات تحقیقاتی نشان داده‌اند که ساییدگی و پارگی مرتبط با افزایش سن، علت اصلی گرفتگی عصب در گردن است.

گردن درد عصبی چگونه درمان می‌شود؟

در صورتی که عصب گیر کرده در گردن طی ۶-۴ هفته با استراحت کافی از بین نرود، مداخله پزشکی برای کاهش فشار روی عصب ضروری است.
درمان‌های غیرجراحی معمولاً توصیه می‌شوند، زیرا خطرات بالایی در درمان‌های جراحی در بر ندارند. محبوب‌ترین درمان‌های غیر جراحی عبارتند از:

کمپرس گرم و سرد

قرار دادن یخ و گرما در ناحیه دارای تورم باید به کاهش علائم ناشی از فشردگی عصب در گردن کمک کند و باعث تسکین موقت درد شود. دستورالعمل‌های پزشک را در مورد استفاده از کمپرس گرم و سرد دنبال کنید.

استفاده از گردنبند طبی

برای کاهش گردن درد عصبی می‌توانید از گردن بند طبی استفاده کنید. گردنبند طبی، فشار را از روی عصب گردن کاهش می‌دهد و به تسکین درد کمک می‌کند. همچنین با ایجاد گرما، خونرسانی به این ناحیه را افزایش می‌دهد.

گردن بند طبی نرم

338,000 تومان
  • کاهش دردهای خفیف عضلانی
  • ایجاد محدودیت جزئی در حرکات گردن

گردن بند نیمه سخت جدید

438,000 تومان
  • کاهش دردهای عضلانی و ایجاد محدودیت در حرکات گردن
  • ایجاد ساپورت قوی تر با استفاده از نوار پلی اتیلن

گن غبغب – فک بند – غبغب بند

498,000 تومان
  • بعد از عمل زیبایی فک ، چانه و یا غبغب

گردن بند فیلادلفیا

348,000 تومان
  • ساپورت بعد از جراحی
  • محافظت از مهره آسیب دیده

استفاده از بالش طبی

بالش های طبی گردن به شما کمک می‌کنند تا در موقع خواب یا داخل خودرو، گردن خود را در موقعیت طبیعی حفظ کنید. این بالش طبی فشار وارده بر عصب گردن را کاهش می‌دهد و حمایت مناسبی را برای عضلات گردن فراهم می‌آورد.

بالشت گردنی طبی

سایر روش‌های درمان گردن درد عصبی

گزینه‌های متعددی برای درمان عصب فشرده وجود دارد که تقریباً همیشه با درمان‌های محافظه‌کارانه شروع می‌شود. پزشک شما احتمالاً مسکن‌های بدون نسخه مانند استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن را توصیه می‌کند. در حالی که می‌خواهید از نظر بدنی فعال بمانید، هر حرکتی که باعث افزایش شدت درد می‌شود را متوقف کنید. برای یک عصب فشرده در گردن، ممکن است به شما گفته شود که برای مدت کوتاهی از بریس گردن و همچنین هنگام خواب از بالش طبی گردن استفاده کنید. فیزیوتراپی، تمرینات دامنه حرکتی و تمرینات تقویتی می‌تواند منجر به تسکین سریع درد شود.

درمان دارویی گردن درد عصبی

اگر درد شما شدید باشد، پزشک احتمالاً داروهای قوی‌تری را تجویز می‌کند. به عنوان مثال، پزشک ممکن است یک دوره کوتاه کورتیکواستروئید خوراکی (پردنیزون) را تجویز کند. برخی از داروهای ضد تشنج و ضد افسردگی می‌توانند به ویژه در کاهش درد عصبی موثر باشند. داروهای رایجی که پزشکان تجویز می‌کنند شامل گاباپنتین، آمی تریپتیلین و دولوکستین است. گاهی اوقات برای درد مداوم، تزریق گلوکوکورتیکوئید اپیدورال انجام می‌شود.

سخن آخر

گرفتگی عصب گردن یک بیماری دردناک است که در مردان شایع‌تر از زنان است و افراد گروه سنی ۵۰ تا ۵۴ سال را بیشتر درگیر می‌کند. تشخیص به موقع برای جلوگیری از بدتر شدن وضعیت و عوارض بعدی بسیار مهم است. برای تسکین گردن درد عصبی خود می‌توانید دستورالعمل‌های بالا را رعایت کنید. کمپرس سرد و گرم، استفاده از گردن بند طبی و بالش طبی، داروهای مسکن و فیزیوتراپی می‌توانند به شما در درمان گردن درد عصبی کمک کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *