تسکین درد بدون شک اولویت برای افرادی است که از ناحیهی کمر دچار آسیب شدهاند. استفاده از کمربندهای طبی یکی از کاربردی ترین و مهم ترین راههای کاهش کمردرد است. یکی از موقعیتهایی که در افزایش درد کمر تاثیر زیادی دارد، رانندگیهای طولانی مدت است. از این رو استفاده از کمربند طبی هنگام رانندگی میتواند بسیار کمککننده باشد.
اگر در هنگام رانندگی در ناحیهی کمر خود احساس درد میکنید، استفاده از کمربند طبی یکی از توصیههای پزشکان به شماست.
کمربندی طبی چیست؟
کمربندهای طبی از جمله محصولات پرکاربرد ارتوپدی هستند. استفاده از این کمربندها اغلب توسط پزشک و به منظور جلوگیری از حرکات شدید و کنترلنشدهی کمر، کاهش درد و مواردی از این دست توصیه میشود. کمربندهای طبی از نظر جنس و مواد اولیه و همچنین میزان سختی به مدلهای مختلفی تقسیم میشوند.
در چه مواردی از کمربند طبی هنگام رانندگی استفاده کنیم؟
استفاده از کمربند طبی در رانندگی برای افرادی که دچار مشکلاتی در ناحیهی کمر خود هستند الزامیست. افرادی که مدتی است از عمل ستون فقراتشان میگذرد را نیز میتوان در این دسته قرار داد. این افراد نیاز به مراقبت بیشتر از کمر خود دارند و بهتر است از حرکتهای ناگهانی آن جلوگیری کنند.
همچنین کسانی که به مشکلاتی همچون اسپوندیلولیز، آرتروز و تنگی کانال نخاعی، کمردردهای عضلانی و … رنج می برند، بهتر است از کمربند طبی هنگام رانندگی استفاده کنند. البته فراموش نکنید که برای انتخاب نوع کمربند طبی حتماً باید با پزشک و افراد متخصص مشورت کنید.
اما استفاده از کمربند طبی محدود به این افراد نمیشود. غالب افراد در اثر رانندگی طولانی مدت کمردرد را تجربه میکنند. لذا حتی اگر در ستون فقراتتان مشکلی ندارید، برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی، بهتر است از کمربند طبی استفاده کنید. به ویژه اگر به واسطهی شغل خود نیاز به رانندگی بیش از چند ساعت در روز دارید.
چرا رانندگی با نشستن معمولی فرق میکند؟
نشستن روی صندلی ماشین پارک شده تفاوت چندانی با نشستن روی مبل ندارد. داستان وقتی شروع میشود که شروع به رانندگی میکنیم. در این حالت عواملی همچون شتاب مثبت و منفی (افزایش و کاهش سرعت)، تاب خوردن سر پیچها و ارتعاش ماشین به بالا و پایین باعث فشار و ایجاد آسیب می شود. از طرفی استفاده از پاها برای فشار دادن پدالها این شرایط را خاصتر میکند. چرا که در این حالت نمیتوانیم از پاها برای حمایت از کمر خود استفاده کنیم.
چنین عواملی باعث شدهاند پزشکان استفاده از کمربند طبی هنگام رانندگی را راهحلی خوب برای جلوگیری از کمردرد ناشی از رانندگی بدانند.
آیا رانندگی باعث کمردرد میشود؟
تحقیقات علمی مختلفی برای بررسی تاثیر ارتعاشات روی صندلی ماشین بر بدن راننده انجام شدهاند. ستون فقرات ارتعاشی طبیعی در حدود 4 تا 5 هرتز دارد. نتیجهی حاصل شده از تحقیقات فوق نشان داده است رانندگی این فرکانس را افزایش داده و میتواند فشار وارد شده بر ستون فقرات را بالا ببرد. این موضوع میتواند درد و ناراحتی کمر را به همراه داشته باشد. کاهش این ارتعاشها با بستن کمربند طبی هنگام رانندگی امکانپذیر است.
مزایای استفاده از کمربند طبی در رانندگی
افراد بسیاری به دنبال راهحلی برای جلوگیری از درد کمر در هنگام رانندگی هستند. ” با کمربند طبی پشت فرمون بشینم کمرم درد نمیگیره؟” این سوالیست که اغلب این افراد از ما میپرسند. پاسخ به این سوال مثبت است. بیایید با هم نگاهی به فواید استفاده از کمربند طبی هنگام رانندگی داشته باشیم.
تسکین و کاهش درد
کمر آسیبدیده به راحتی و با حرکات ناگهانی درد میگیرد. از طرفی همیشه امکان استراحت و ماندن در خانه فراهم نیست. اگر کمرتان آسیب دیده است و در هنگام رانندگی احساس درد میکنید، با انتخاب یک کمربند طبی خوب، می توانید درد را به حداقل برسانید. پوشیدن کمربندهای طبی از کمر به خوبی پشتیبانی میکند. این موضوع به ویژه در هنگام رانندگی اهمیت بالایی دارد. آن هم در خیابانها و جادههای پر چالهوچوله و دستاندازی که ما در آنها رانندگی میکنیم.
حفظ وضعیت کمر
شاید برایتان عجیب باشد، اما در حالت نشسته، فشار بیشتری نسبت به ایستادن به کمر وارد میشود و کمر در حالت غیرایدهآلی قرار میگیرد. این فشار در مقایسه با وقتی دراز کشیدهاید و حتی وقتی سر پا هستید بیشتر است. حال تصور کنید در شرایط غیر ثابت و تکانهای خودرو، این فشار تا چه اندازه میتواند افزایش پیدا کند.
فشار بیشتر، درد بیشتر را به همراه خواهد داشت. به همین دلیل است که استفاده از کمربند طبی هنگام رانندگی اهمیت بالایی دارد. چرا که این کمربند با حفظ فرم کمر، از فشارهای اضافی جلوگیری میکند. اغلب ما حتی اگر کمردرد و مشکلی هم نداشته باشیم، در رانندگیهای طولانی مدت در ناحیهی گردن و کمر خود احساس درد میکنیم. استفاده از این کمربندها برای نگهداشتن کمر در حالت نرمال و جلوگیری از ایجاد درد بسیار موثر است.
نکاتی برای استفاده از کمربند طبی هنگام رانندگی
اگر قصد دارید در هنگام رانندگی از کمربند طبی استفاده کنید، به نکات مفیدی که در ادامه آمده است توجه کنید.
- بستن برخی از کمربندهای طبی کمی مشکل است. اگر احساس میکنید نمیتوانید کمربند را خوب و سفت ببندید از کسی کمک بخواهید.
- یک زیرپیراهنی زیر کمربند بپوشید؛ تا به طور مستقیم با پوست در تماس نباشد.
- پوست خود را تمیز نگه دارید؛ تمیز بودن پوست باعث میشود در طولانی مدت دچار مشکلات پوستی نشوید.
- به پوست خود الکل بمالید؛ کمربند طبی هنگام رانندگی طولانی مدت میتواند به پوستتان فشار وارد کند. مالیدن الکل به نواحیای از پوست که قرمز میشوند، باعث سفتتر شدن پوست و در نتیجه جلوگیری از درد میشود.
- از لوسیون استفاده نکنید؛ در هنگام بستن کمربند طبی از کرمها و لوسیونها بر روی پوست استفاده نکنید. رطوبت میتواند باعث تحریک و زخم شدن پوستتان شود.
- روی کمربند طبی لباس گشاد بپوشید.
هنگام خرید کمربند طبی رانندگی به چه نکاتی توجه کنیم؟
در بخشهای قبل به مزایای استفاده از کمربند طبی هنگام رانندگی و نکاتی برای استفاده از کمربند پرداختیم. نکتهای که باید به آن توجه کنید، خرید کمربند طبی مناسب است. در نظر داشته باشید که استفاده از یک کمربند غیراستاندارد میتواند به جای کمک به شما، درد شما را بیشتر کند.
استاندارد سایز کمربند طبی
توجه به انتخاب کمربندی با سایز مناسب اهمیت بهسزایی دارد. کمربندی که سایز آن برایتان بزرگ باشد، به خوبی کمرتان را ساپورت نمیکند و پوشیدن آن فایدهای ندارد. در مقابل بستن کمربند با سایز کوچک، فشار زیادی به کمرتان وارد کرده و میتواند مشکلاتی را برایتان ایجاد کند.
کمربندهای طبی در سایزهای مختلفی طراحی و تولید میشوند. جدول زیر به شما کمک میکند تا با توجه به سایز دور کمرتان بهترین گزینه را انتخاب کنید.
سایز کمربند طبی | اندازه دور کمر (سانتیمتر cm) |
S | 60 تا 75 |
M | 75 تا 90 |
L | 90 تا 100 |
XL | 100 تا 115 |
XXL | 115 تا 130 |
XXL | 130 تا 140 |
جنس پارچه کمربند طبی
پارچهی بهکار رفته در ساخت کمربند طبی باید جنس مناسب و با کیفیتی داشته باشد. سازگاری با پوست اولین اصل مهم در انتخاب پارچهی کمربند است. پارچهی کمربند باید تنفسپذیر باشد. چرا که عدم جریان هوا میتواند تعریق شما را بالا برده و به پوستتان آسیب بزند.
چسب با کیفیت و محکم
کمربندها اغلب به کمک چسب به کمر بسته میشوند. باز و بسته شدن مکرر چسب میتواند سبب خرابی آن شده و به تدریج از چسبندگی آن کم کند. این موضوع استحکام کمربند را دستخوش تغییر کرده و کار را برایتان سخت میکند. جدا شدن چسب کمربند طبی هنگام رانندگی و پرت شدن حواس شما میتواند یکی از دردسرهایتان باشد.
کمربند طبی استاندارد
کمربندهای طبی در دستهی کالاهای پزشکی قرار میگیرند. درست است که شما میتوانید این تجهیزات پزشکی را بدون نسخهی پزشک خریداری کنید. اما آنچه اهمیت دارد، استفاده از کمربندهای با ساخت استاندارد و اصولی است. برای اطمینان از این موضوع حتماً به سراغ برندهای معتبر و شناخته شده بروید.
قیمت کمربند طبی برای رانندگی
قیمت کمربندهای طبی به عوامل مختلفی بستگی دارد. برخی از این موارد را در زیر میخوانید.
- نوع کمربند (طبی سفت، کشسان و …)
- نوع تکنولوژی به کار رفته در ساخت کمربند (همچون تکنولوژی ترموفرم)
- سایز
- اجزا (جنس مواد اولیه از پارچه و چسب گرفته تا اجزای داخلی کمربند)
سخن پایانی
برای خرید و استفاده از کمربند طبی در رانندگی، توصیه میشود این محصول را از فروشگاههای معتبر و مجاز خریداری کنید. در صورت داشتن هر گونه پرسش در زمینه استفاده از کمربند طبی هنگام رانندگی، آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
سلام،من راننده اسنپ هستم،موقع رانندگی فیله های پایین کمرم درد میگیره،شما کدوم کمربند رو پیشنهاد میکنین
با عرض سلام جناب قدرتی عزیز
به طور کلی ساختار بدن انسان برای نشتن های طولانی ساخته نشده است، پیشنهاد میشود به ازای هر نیم ساعت یا 45 دقیقه نشستن مدت زمان 5 دقیقه به صورت ایستاده به ستون فقرات خود استراحت دهید.
در کنار این کار استفاده از ساپورت هایی مانند کمربند کار، فشار روی عصلات و ستون فقرات را کم کرده و موجب کاهش درد شما میشود.