بیماری های ارتوپدی

راه های درمان گردن درد ، شناخت و دلایل ایجاد آنها

درمان گردن درد

گردن درد از جمله مشکلاتی است که اکثر افراد حداقل یک بار آن را تجربه کرده اند. این مشکل ممکن است بر اثر بد قرار گرفتن گردن در هنگام خواب، انجام حالات و حرکات اشتباه به خصوص هنگام ورزش، یک آسیب‌ دیدگی و یا دلایل دیگر به وجود آید. با توجه به علل مختلف، ممکن است درد در نواحی مختلفی ظاهر شود. این مشکلات ممکن است علاوه بر ناحیه گردن؛ نواحی دیگر از جمله شانه، بازو، دست‌ها و یا سر را هم درگیر کند. در این مقاله به بررسی انواع گردن درد و علل آن می‌پردازیم.

علائم گردن درد

شایع‌ترین علائم عبارتند از:

درد و سفتی

  • ممکن است در وسط یا دو طرف گردن درد احساس کنید، اما ممکن است تا شانه یا بالای قفسه سینه نیز گسترش یابد.
  • ممکن است در بازوهای خود درد یا ضعف داشته باشید.
  • ممکن است سردرد تنشی داشته باشید، جایی که درد می‌تواند به پشت سر و گاهی به داخل گوش یا پشت چشم شما برسد.
  • حرکت دادن گردن ممکن است دردناک باشد و ممکن است عضلات شما سفت شوند، به خصوص اگر برای مدت طولانی در یک حالت نشسته یا خوابیده باشید.
  • ممکن است متوجه شوید که گردن شما به اندازه معمول نمی‌چرخد، به عنوان مثال زمانی که سعی می‌کنید در هنگام دنده عقب رفتن به پشت سر خود با برگرداندن گردن به سمت شانه نگاه کنید.

اگر درد و سفتی در گردن دارید که به سرعت، احتمالاً در طول شب ظاهر شد، و در بلند کردن هر دو دست روی سرتان مشکل دارید، این می‌تواند نشانه‌ای از بیماری به نام پلی میالژیا روماتیکا (PMR) باشد. این یک وضعیت التهابی عضلات است. در افراد بالای ۶۵ سال شایع‌تر است. اگر فکر می‌کنید به این عارضه مبتلا هستید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

بی‌حسی یا گزگز

زمانی که عضلات، استخوان‌ها یا بافت‌های اطراف آن فشار زیادی وارد می‌کنند، عصب ممکن است تحت فشار قرار گیرد. در نتیجه، ممکن است احساس بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن کنید که می‌تواند در بازو، گاهی تا انگشتانتان احساس شود.

متوجه خواهید شد که بی‌حسی و سوزن سوزن شدن پس از برطرف شدن مشکل از بین خواهد رفت. با این حال، اگر علائم شما شدید است، با پزشک خود صحبت کنید. آن‌ها ممکن است بتوانند داروهایی مانند گاباپنتین یا پره گابالین را تجویز کنند که عصب تحت فشار را هدف قرار می‌دهد.

صدای قژ قژ کردن یا تق تق کردن

ممکن است هنگام حرکت سر خود صدای قژ قژ کردن یا تق تق کردن را بشنوید یا احساس کنید. این کرپیتوس نامیده می‌شود و می‌تواند در اثر ترکیدن حباب‌های هوا یا حرکت بافت‌ها و استخوان‌ها روی یکدیگر در مفصل ایجاد شود. مفاصل دیگر نیز اغلب این صدا را دارند، اما صداهای گردن شما معمولاً بلندتر به نظر می‌رسند زیرا به گوش شما نزدیکتر است. همچنین ممکن است متوجه شوید که آن‌ها در شب بیشتر قابل توجه هستند. در حالی که این یک علامت رایج است و می‌تواند هشدار دهنده به نظر برسد، جدی نیست.

سرگیجه و بی‌هوشی موقت

اگر هنگام نگاه کردن به بالا یا چرخاندن سر احساس سرگیجه می‌کنید، ممکن است به دلیل فشار بر شریان‌هایی باشد که در کنار ستون فقرات قرار دارند، که در غیر این صورت به عنوان شریان‌های مهره‌ای شناخته می‌شوند. این ممکن است گاهی اوقات در نتیجه تغییرات در مهره‌ها اتفاق بیفتد. فشار این شریان‌های مهره‌ای گاهی اوقات می‌تواند باعث بی‌هوشی موقت شود زیرا جریان خون به طور موقت کاهش می‌یابد. با این حال، بی‌هوشی می‌تواند دلایل دیگری داشته باشد، بنابراین اگر این اتفاق برای شما رخ داد، مهم است که به دنبال مشاوره پزشکی باشید.

اسپاسم عضلانی

اسپاسم عضلانی سفت شدن ناگهانی یک عضله یا گروهی از عضلات بدن شما است. اغلب هیچ علت شناخته شده‌ای وجود ندارد و می‌تواند بسیار ناخوشایند باشد. هنگامی که در گردن رخ می‌دهد، معمولاً باعث درد و سفتی در یک طرف می‌شود که می‌تواند چرخاندن سر را دشوار کند.

معمولاً فقط چند ساعت یا چند روز طول می‌کشد، اگرچه به ندرت ممکن است چند هفته ادامه یابد. می‌توانید درد را در خانه با کشش‌های ملایم، مسکن‌های بدون نسخه و همچنین گرما یا کمپرس یخ کاهش دهید. افراد مبتلا به اسپاسم عضلانی گزارش می‌دهند که اعمال گرما به ویژه تسکین دهنده است.

علائم دیگر

اگر گردن درد و سفتی طولانی مدتی دارید، به خصوص اگر خوابتان مختل شده باشد، ممکن است احساس خستگی شدید کنید و جای تعجب نیست که ممکن است نسبتاً ضعیف یا کم خلق شوید. صحبت کردن در مورد درد خود با دوستان، خانواده یا پزشک ممکن است کمک کننده باشد.

علل گردن درد

گردن درد بسیار شایع است و اکثر ما در مقطعی از زندگی دچار آن می‌شویم. معمولاً گردن درد در نتیجه نگه داشتن گردن در همان حالت برای مدت طولانی است. با این حال، موارد دیگری نیز می‌توانند باعث درد گردن شوند یا به آن کمک کنند، مانند:

  • نگرانی یا استرس
  • بد خوابیدن
  • یک تصادف، که می‌تواند باعث ضربه به سر شود
  • رگ به رگ شدن یا کشیدگی
  • تشدید اسپوندیلوز گردنی؛ که می‌تواند با افزایش سن دیسک‌ها و مفاصل در ستون فقرات اتفاق بیفتد.

بسیاری از افراد بدون هیچ دلیل واضحی دچار سفتی و درد گردن می‌شوند. این ممکن است پس از یک آسیب جزئی پیچ خوردگی، به عنوان مثال در هنگام باغبانی اتفاق بیفتد. به این درد گردن غیر اختصاصی می‌گویند. این شایع‌ترین نوع گردن درد است و معمولاً پس از چند روز ناپدید می‌شود، به شرطی که به آرامی گردن خود را حرکت دهید و در صورت نیاز استراحت کنید.

اغلب می‌توانید با استفاده از مسکن‌های بدون نسخه و کشش‌های ملایم، دوره‌های کوتاه گردن درد را مدیریت کنید. با این حال، اگر مشکل گردن شما همچنان ادامه دارد یا به طور قابل توجهی بر فعالیت‌های روزمره شما تأثیر می‌گذارد، معقول است که به پزشک یا سایر متخصصان مراقبت‌های بهداشتی مراجعه کنید.

انواع گردن درد

دردهای ناحیه گردن می‌تواند در دو گروه درد حاد و درد مزمن دسته بندی شود. دردهای حاد گردن معمولا به علت فشار یا آسیب دیدگی به صورت موقتی ایجاد میگردد. این دردها به طور ناگهانی رخ داده و معمولا با استراحت و یا استفاده از داروهای مسکن‌، کمپرس یخ و یا استفاده از محصولات کمک درمانی نظیر گردن بند طبی طی مدت یک هفته تا ده روز برطرف میشوند.
اما دردهای مزمن گردن فرد را برای مدت طولانی مورد رنجش قرار می‌دهند. استفاده از مسکن‌های بدون نسخه و همینطور روشهای درمانی ساده برای بهبود این نوع دردها بی تاثیر و یا موقتی خواهد بود. این دردها معمولا بیش از سه ماه تداوم داشته و فرد را آزار می دهند. به طور کلی درد در ناحیه گردن را میتوان در موارد ذیل دسته بندی کرد:

  • اسپاسم و دردهای عضلانی
  • دردهای رادیوکولاپاتی
  • دردهای استخوانی و مهره‌ها
  • دردهای ارجاعی
  • دردهای عصبی

اسپاسم و دردهای عضلانی

گرفتگی و یا اسپاسم گردن به احساس درد ناگهانی و عمیق در بافت عضلات گردن گفته می‌شود که سفت شدن غیر ارادی عضلات گردن را شامل میگردد. این مشکل ممکن است به دلایلی مثل استرس ؛ قرار دادن سر و گردن در حالت نامناسب، بد خوابیدن، حمل وزن زیاد روی شانه‌ها، حرکات ورزشی سنگین و یا اشتباه استفاده از بالشهای نامناسب ایجاد گردد.
این نوع از دردها معمولا نیازی به درمان تخصصی نداشته و با استفاده از وسایل کمک درمانی، استراحت، نرمش و ورزش، مسکن‌های بدون نسخه، کمپرس یخ، ماساژدرمانی، گرمادرمانی و غیره برطرف خواهد شد. استفاده از انواع گردن بند طبی نرم یکی از بخترین راهکارها برای کاهش دردهای گرفتگی است.

muscles

گردن درد ناشی از رادیوکولاپاتی

کشیدگی عصب‌های ستون فقرات را رادیوکولاپاتی میگویند. این مشکل باعث ایجاد درد در ستون فقرات می‌شود. در این بیماری یک یا چند عصب در ستون فقرات فشرده میشود و در راستای عصب تحریک شده و نواحی متاثر از این عصب مشکلات و علائمی چون درد، سوزن  سوزن شدن در انگشتان دست یا شانه، بی حسی، ضعف عضلات دست و شانه ایجاد می‌شود.
این بیماری معمولا به علت تغییرات فرسایشی و ایجاد فشار و کششیدگی در اثر بالا رفتن سن یا در اثر وارد شدن صدمات به گردن ایجاد می‌گردد. این مشکل معمولا با گذشت چند روز یا چند هفته برطرف می‌شود. جهت تشخیص و بررسی این نوع از درد می‌توان به پزشک مراجعه کرد. اما به طور کلی معمولا این افراد به مرور زمان بهبود می‌یابند و نیازی به درمان خاصی ندارند.
در صورت تداوم درد میتوان از راههای درمانی نظیر استفاده از گردن بند طبی نرم و یا فیزیوتراپی و تمرینات کششی ملایم، داروهای ضد التهابی وغیره استفاده نمود.

nerve

گردن درد استخوانی و مهره‌ای

بروز مشکل در مهره‌های گردن‌ها معمولا کمتر از دردها و مشکلات عضلانی و بافت‌ های نرم در این ناحیه اتفاق می‌افتد. این نوع درد معمولا عمیق و تیز است و همراه با تیر کشندن هستند. درد های استخوانی گردن ممکن است به سمت شانه‌ها و کمر هم کشیده شود. هم چنین این نوع درد با چرخاندن سر و حرکت دادن گردن تشدید خواهد شد.
دیسک گردن، آرتروز گردن، و دیگر مشکلات مهره‌ای که بر اثر عواملی چون کهولت سن و یا بروز صدمات و یا حوادث در ناحیه گردن اتفاق می‌افتد، از جمله موارد آسیب و دردهای استخوانی و مهره‌ای می‌باشد. این نوع از درد نیاز به مراجعه به پزشک متخصص و مراقبتهای پزشکی و تخصصی دارد. یکی از مهم ترین راه های درمانی در چنین درد هایی استفاده از گردن بند طبی سخت با تجویز پزشک است.

vertebra

 دردهای ارجاعی

نوعی از درد است که منشاء این درد ناحیه دیگری از بدن می‌باشد اما در نواحی دیگر نیز احساس می‌شود و این نوع درد ممکن است به اشتباه گرفته شود و بهتر است با مراجعه به پزشک علت یابی گردد. برای مثال دردهای قلبی و یا مری ممکن است در ناحیه گردن احساس شده به اشتباه درد گردنی برداشت گردد.

گردن درد عصبی

دردهای عصبی به علت تحریک اعصاب نخاعی ایجاد می‌شود. ممکن است باعث ایجاد حس سوزن سوزن شدن و یا کشش درد به نواحی دیگر بدن از جمله دست‌ها یا شانه‌ها یا کمر گردد و مشکلاتی چون ضعف و بی حسی در دست و شانه و بازو را نیز ممکن شود. این مشکل معمولا به علت قرارگیری طولانی مدت گردن در وضعیت و حالات نامناسب ایجاد می‌گردد.
این موارد اکثرا با اصلاح عادات غلط برطرف خواهند شد. اگر این نوع درد به علت بروز مشکلات و آسیب‌های جدی‌تری ایجاد شده باشد، ضمن اینکه بسیار دردناک‌تر می‌باشند، نیاز به پیگیری‌های پزشکی و تخصصی نیز خواهند داشت. این مشکل دارای علائمی مثل ضعف شدید و بی حسی، دردهای شدید، دردهای مزمن و تیرکشنده که با استراحت بهبود کامل نمی‌ یابند، احساس سوزش در دست، گردن، بازوها، سر درد و اختلال در حالات روزمره می‌باشد.
از جمله بیماریهای این دسته می توان به عارضه تنگی کانال نخاعی، عارضه دیسک گردن، آرتروز گردن، تومور ناحیه گردن، مننژیت، استئوآرتریت، روماتوآرتریت، عفونتهای ویروسی گلو اشاره کرد. که با بررسی‌های پزشکی؛ علت یابی، تشخیص، و درمان خواهد شد.

Spinal canal stenosis

تا اینجا به بررسی برخی از انواع گردن درد و بیماری های مربوطه پرداختیم. در ادامه برخی راهکارهای ساده جهت پیشگیری از دردهای  ناحیه گردن را مطرح خواهیم کرد. با انجام این کارها می توان تا حدود زیادی از انواع درد در ناحیه گردن جلوگیری نمود.

  • رعایت اصول ارگونومیک در محل کار
  • خم نکردن بیش از اندازه گردن در هنگام فعالیتها (ماکسیمم 25 درجه)
  • انجام حرکات کششی و نرمشهای مناسب در بین کار
  • خم نکردن گردن هنگام استفاده از تلفن همراه یا کتاب خواندن
  • استفاده از بالشهای طبی و متناسب
  • انجام نرمشها و ورزشهای تقویت کننده گردن
  • استفاده از هدفون یا هندزفری هنگام صحبت با تلفن
  • رعایت اصول ارونومی هنگام حمل بار و توزیع مناسب وزن
  • حمل نکردن کوله پشتی یا بار سنگین بر روی شانه ها
  • کاهش وزن
  • نوشیدن آب به اندازه کافی
  • کاهش استرس و فشارهای عصبی
  • اصلاح عادتهای غلط و وضعیت نامناسب بدن هنگام ایستادن، نشستن، راه رفتن و خوابیدن
  • تقویتعضلات و بافتهای گردن با انجام ورزشهای ناسب
  • تغذیه مناسب
  • خودداری از استعمال سیگار و دخانیات
  • استفاده از ابزار و وسایل مناسب هنگام کار جهت جلوگیری از اعمال فشار بر گردن
  • محل خواب مناسب جهت جلوگیری از بد خوابی
  • استفاده از بالشهای گردنی مناسب در هنگام استراحت در اتومبیل

برخی از راهکارهای ساده جهت جلوگیری از گردن درد در موارد بالا ذکر شده است. امیدواریم با رعایت این اصول بتوانید با اجاد گردن درد مقابله کنید. در طول روز و هنگام انجام کارهای روزمره مراقب سلامت گردن و کمر خود باشید و حتما اصول نشستن صحیح را رعایت نمایید تا به چنین مشکلاتی دچار نشوید.

گردن بند طبی نرم

338,000 تومان
  • کاهش دردهای خفیف عضلانی
  • ایجاد محدودیت جزئی در حرکات گردن

گردن بند نیمه سخت جدید

438,000 تومان
  • کاهش دردهای عضلانی و ایجاد محدودیت در حرکات گردن
  • ایجاد ساپورت قوی تر با استفاده از نوار پلی اتیلن

گن غبغب – فک بند – غبغب بند

498,000 تومان
  • بعد از عمل زیبایی فک ، چانه و یا غبغب

گردن بند فیلادلفیا

348,000 تومان
  • ساپورت بعد از جراحی
  • محافظت از مهره آسیب دیده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *