بیماری های ارتوپدی, درمان بیماری‌های ارتوپدی

کمربند طبی برای سیاتیک ، دلایل ، علائم و درمان آن

کمربند طبی برای سیاتیک

دلایل مهم کمر درد

طبق آمار، بیشتر از نصف افراد دنیا در طول زندگی خود حداقل یک بار کمر درد را تجربه می کنند. به همین دلیل انواع کمردرد یکی از شایعترین انواع درد در بدن به حساب می آید. به همین دلیل در مقاله ی درمان کمردرد در خانه به این مبحث پرداختیم. دلایل مختلفی می تواند موجب چنین دردهای مقطعی یا مزمن در کمر باشد که تقریبا تمام آنها ریشه در استفاده های نامناسب از اندام دارد. اشتباه در نحوه ایستادن، نشستن و حتی خوابیدن افراد و همچنین وارد کردن فشار بیش از حد به کمر نمونه‌های مهمی از این استفاده نامناسب به حساب می آیند که قطعاً در بلند مدت تاثیر خودشان را میگذارند.
پس با این حساب می توان گفت با اصلاح اشتباهات حرکتی و کاهش فشارهای وارده به کمر می توانید تا حدود زیادی انواع دردهای این ناحیه را تسکین داده یا حتی درمان کنید. انجام ورزش های مناسب و استفاده از از ساپورت هایی مثل انواع کمربند طبی تا حد زیادی موجب می شوند کمر موقعیت مناسب خود را پیدا کرده و در نتیجه مشکلات آن بهبود یابند.

سیاتیک چیست ؟

سیاتیک بلند ترین عصب در بدن هر فرد به حساب می آید که از قسمت نخاع شروع شده و با عبور از قسمت پایین کمر و لگن به سمت پاها حرکت می‌کند. اعصاب سیاتیک نقش بسیار مهمی در ایجاد حس و حرکت پاها ایفا می کنند و تا کف پا ادامه پیدا می کند. اعصاب سیاتیک از ساق پا به دو قسمت تقسیم شده که بخشی از آن به سمت پاشنه و بخشی دیگر به سمت روی پا حرکت می کنند. به همین دلیل ممکن است درد در قسمت های ساق پا و یا حتی پایین تر باشد اما منشا اصلی آن دردهای سیاتیکی باشد.

درد سیاتیک

درد سیاتیک

همانطور که متوجه شدید سیاتیک عصب بسیار بلند و مهمی در بدن محسوب می شود و در طول مسیر هرگونه فشار بیش از اندازه به این عصب می‌تواند موجب تحریک و التهاب آن شده و در نتیجه درد به همراه داشته باشد. این درد می تواند خفیف و موقت و یا بسیار شدید و مزمن باشد و حتی در صورت پیشرفت موجب ضعف حرکتی در قسمت پاها شود. هر مشکلی که موجب ایجاد فشار و درد در قسمت اعصاب سیاتیک شود به دردهای سیاتیکی یا به اصطلاح سیاتیک شناخته می شود.

علائم سیاتیک

مهمترین و اصلی ترین راه شناخت دردهای سیاتیکی انجام اسکن و گرفتن عکس از قسمت کمر می باشد. اما اگر احساس می کنید شروع درد شما در قسمت پایین کمر است و تا باسن و ران ها ادامه پیدا می کند به احتمال زیاد منشاء چنین دردی سیاتیک است. یکی دیگر از علائم مشکلات سیاتیک این است که معمولاً در چنین مواقعی در پاها احساس ضعف و بی حسی مشاهده می‌شود و گاهی در پاها حس سوزن سوزن به وجود می آید. دردهای سیاتیکی معمولا با تحریک و فشار به کمر، بیشتر می‌شوند.

علائم سیاتیک

دلایل درد سیاتیک

مشکلات متفاوتی ممکن است منجر به ایجاد فشار به اعصاب و در نتیجه دردهای سیاتیکی شود. یکی از مهم ترین و اصلی ترین موارد دیسک کمر است که با بدشکلی باعث فشار به عصب های سیاتیک می شود. موارد دیگری مثل تنگی کانال نخاعی، بیماری اسپوندیلولیستزیس (که در آن یک مهره به آرامی بر روی مهره دیگر و رو به جلو می‌لغزد)، مشکلات مربوط به گرفتگی عضلات اطراف سیاتیک، ضربه هایی که موجب آسیب به ستون مهره ها می شود و تومورهای ناحیه اطراف عصب سیاتیک نیز می تواند موجب چنین دردهایی شود اما همانطور که اشاره کردیم عموم مشکلات مربوط به سیاتیک ناشی از موارد بد شکلی ستون مهره ها و دیسک کمر است.

روش های درمان درد سیاتیک

روش های درمانی درد سیاتیک به دو دسته اصلی تسکین دهنده و درمان کننده تقسیم می شوند. از آنجایی که بسیاری از موارد دردهای دیسک کمر موقتی هستند، با استفاده از روش های تسکین دهنده مثل کمپرس های گرم و سرد و استفاده از داروهای مسکن می‌توان به طور موقت تا بهبود شرایط مشکل را برطرف کرد. برای مثال مواقعی که بر اثر ایجاد ضربه دردهای ناحیه کمر و سیاتیک در فرد مشاهده می شود چنین روش‌هایی می‌تواند بسیار کارآمد باشد. در چنین مواقعی استفاده از ورزشهای کششی و کمربند طبی می تواند بسیار سودمند باشد.
اما زمانی که دردهای ناحیه کمر و سیاتیک جدیت بیشتری پیدا کرده و مدت زمان آنها طولانی می شود، دیگر روش های تسکین دهنده کاربردی نیستند و لازم است از روش های درمانی استفاده کنید تا مشکل به صورت ریشه‌ای برطرف شود. در چنین مواقعی روش های درمانی مثل فیزیوتراپی و ورزش های مستمر همچنین داروهای درمانی مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از کمربند طبی در این مراحل می تواند به بهبود وضعیت قرارگیری مهره ها و در نتیجه تسریع درمان کمک کند. اگر با انجام چنین کارهایی باز هم مشکلات برطرف نشد عمل جراحی می تواند آخرین راه ممکن باشد.

درمان سیاتیک

بهترین دارو برای سیاتیک

به طور کلی سه دسته دارو برای درد سیاتیک مورد استفاده قرار می گیرد که عبارتند از داروهای ضد التهاب، داروهای مسکن و داروهای شل کننده عضلات. داروهایی مثل دیکلوفناک و ملوکسیکام باعث کاهش تورم اطراف ریشه عصبی شده و در نتیجه فشار وارده را از روی اعصاب بر می دارد و موجب کاهش درد میشود. داروهای مسکن برای دردهای مقطعی مورد استفاده قرار می گیرد تا فرد بتواند به سادگی از دوران نقاهت عبور کند. داروهای شل کننده عضلات مثل متوکاربامول باکلوفن و تیزانیدین باعث کاهش تورم عضلات اطراف اعصاب سیاتیک شده و به این طریق درد را کاهش می‌دهند.

استفاده از کمربند طبی

همانطور که اشاره کردیم مهمترین و اصلی ترین دلیل ایجاد درد در ناحیه کمر استفاده های نادرست و بد شکلی های موجود در قسمت کمر و ستون فقرات است. استفاده از کمربندهای طبی در تمام مراحل درمانی می تواند به شکل گیری بهتر ستون فقرات و کمر کمک کرده و در نتیجه مراحل درمان را تسریع کند.

کمربند طبی برای سیاتیک

از آنجایی که بیشتر دردهای مربوط به سیاتیک ریشه در مشکلات دیسک کمر و ستون فقرات دارند ، استفاده از انواع کمربند طبی می‌تواند بسیار موثر باشد. زیرا کمربندهای طبی فشار وارده بر مهره ها را کاهش داده و در نتیجه تحریک اعصاب سیاتیک نیز کاهش پیدا می‌کند. علاوه بر این استفاده از کمربند طبی کمک می‌کند کمر در بهترین وضعیت خودش قرار داشته باشد و هرگونه فشار اضافه ناشی از نشستن ها و ایستادن های اشتباه از بین رود. برای مشاهده و خرید کمربند های طبی میتوانید به صفحه دسته بندی کمربند طبی تن یار مراجعه کنید.

کمربند طبی سخت

انجام حرکات کششی و ورزش

پیش از این در مقاله ورزش های کمردرد برایتان در ارتباط با تسکین و درمان کمر درد با حرکات ورزشی صحبت کرده بودیم اما به طور کلی حرکات کششی آرام در قسمت های پایین کمر می تواند تسکین دهنده درد سیاتیک باشد. به این منظور لازم است حرکاتی را انجام دهید که خودشان ایجاد فشار در قسمت کمر نداشته باشند و صرفاً حرکات کششی سبک مورد استفاده قرار بگیرد. علاوه بر تاثیری که انجام چنین حرکاتی بر بهبود سیاتیک دارد، با ترشح آندورفین در بدن به کاهش درد کمک می کند.اگر انجام حرکات ورزشی به طور مستمر ادامه پیدا کند یکی از بهترین راه های پیشگیری از ایجاد دیسک کمر و سیاتیک است.

ماساژ رگ سیاتیک

ماساژ رگ سیاتیک همچون داروهای مسکن یک روش تسکین دهنده برای درد های موقت به حساب می آید. برای این کار لازم است حتماً درد خفیف باشد و اگر دردهای شدید و مزمن سیاتیک داشته باشید ماساژ می تواند درد را بیشتر کند. برای ماساژ رگ سیاتیک باید از فشار کم استفاده کنید و از نقاط پایینی اعصاب سیاتیک مثل قسمت های ساق پا و ران، ماساژ را انجام دهید.

پر فروش ترین کمربند های طبی

کمربند طبی سخت نئوپرن

998,000 تومان
  • فتق دیسک بین مهره ای - کمردرد
  • کشیدگی شدید عضلات و لیگامان ها

کمربند کار

498,000 تومان
  • ارتز پیشگیری کننده از کمردرد جهت انجام کارهای سنگین.

کمربند طبی سخت صادراتی FREE

698,000 تومان
  • فتق دیسک بین مهره ای - کمردرد
  • کشیدگی شدید عضلات و لیگامان ها

کمربند طبی نرم صادراتی FREE

693,000 تومان
  • کمردرد خفیف
  • کشیدگی خفیف عضلات و لیگامان ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *